Vellykket skolemesse på Gjøvik videregående skole

14 ungdomsbedrifter deltok på messen tirsdag 28. november 2023. 

Jentene i Safe Brace vant for beste ungdomsbedrift og beste forretningsplan.  - Klikk for stort bildeJentene i Safe Brace vant for beste ungdomsbedrift og beste forretningsplan. Gjøvik vgs

Entreprenører i alle bransjer

Entreprenører trengs over alt, noe denne messen gjenspeilet med bedrifter fra hudpleie, frisør, service og reiseliv, tilrettelagt avdeling og studiespesialisering/studieforberedende. 

Elevene som bruker denne metoden i undervisningen skal starte, drive og avslutte en bedrift i løpet av skoleåret.

Det ble kåret vinnere i seks ulike kategorier

Ungdomsbedriften Safe Brace vant for beste ungdomsbedrift og beste forretningsplan. I tillegg tok de andre plass for beste markedsføring. 

De fire jentene har utviklet et produkt som gjør det mulig å teste drikke for GHB. Produktet består av et armbånd med kjede som har flere anheng/charrms. Målet er å skape trygghet blant utelivet i Norge.

Beste videopresentasjon ble vunnet av bedriften Ouroborus, som jobber med bærekraft og redesign. De får donerte klær fra Fretex som de skal sy om til nye plagg.  

Bedriften gjør dette fordi det er et stort problem med for mye klær som kastes. Ouroborus syr også klærne slik at de viser at plaggene har vært andre klær før. De gjør dette ved å bruke en tydelig overlock søm i fargen sin.

Beste kundeopplevelse på stand, ble vunnet av bedriften Tightlace. De tok også andre plass for beste ungdomsbedrift. 

Gutta i denne bedriften har utviklet et produkt som holder skolissene på plass, slik at du hindrer at lissene detter opp. Gutta håper å inngå samarbeid med noen butikker i området, slik at produktet kan selges der.

Ouroboros vant for beste videopresentasjon. - Klikk for stort bildeOuroboros vant for beste videopresentasjon. Gjøvik vgs
Gutta i Tightlace vant for beste kundeopplevelse på stand.  - Klikk for stort bildeGutta i Tightlace vant for beste kundeopplevelse på stand. Gjøvik vgs

Ungdomsbedriften Planetbevisst tok første plass for beste team. De jobber for et mer grønt og bærekraftig liv. De tilbyr tips for å leve mer bærekraftig, matoppskrifter, arrangementer og resirkulering. 

Beste markedsføring ble vunnet av ungdomsbedriften Get Comfy. De jobber med å utvikle en brikke som festes i hjørnet av dynetrekket slik at dyna holder seg på plass inne i trekket.

Planetbevisst vant for beste team. - Klikk for stort bildePlanetbevisst vant for beste team. Gjøvik vgs
Get Comfy vant for beste markedsføring. - Klikk for stort bildeGet Comfy vant for beste markedsføring. Gjøvik vgs

Juryen

Fra venstre, Stian Daviknes fra Ungt Entreprenørskap, Åse Gjefle, Atle Dyrli, Randi Haug og Steffen Csirmaz. Ikke tistede: Marianne Aashaug. - Klikk for stort bildeFra venstre, Stian Daviknes fra Ungt Entreprenørskap, Åse Gjefle, Atle Dyrli, Randi Haug og Steffen Csirmaz. Ikke tistede: Marianne Aashaug. Gjøvik vgs

Juryen bestod av; Marianne Aashaug fra Byen Vår Gjøvik, Atle Dyrli fra Vaager Innovasjon, Åse Gjefle og Randi Haug, markedskontakter i NAV og Steffen Csirmaz fra Hovdetun vandrerhjem.

Fylkesmesterskap i mars 2024

For elevene har dette vært en viktig forberedelse til fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter som er på Gjøvik kulturhus 14. mars 2024.