Juryklasse i Ungdommens kritikerpris 2023

2INF (informasjonsteknologi) ved Gjøvik videregående skole, er en av sju klasser som skal kåre en vinner i mars.

Guttene på Vg2 informasjonsteknologi gleder seg til å være med å kåre vinneren av Ungdommens kritikerpris 2023 - Klikk for stort bildeGuttene på Vg2 informasjonsteknologi gleder seg til å være med å kåre vinneren av Ungdommens kritikerpris 2023 Hilde Gjernes De seks guttene i 2INF (informasjonsteknologi) skal sammen med norsklærer Hilde Gjernes og Elisabeth Frankmoen fra skolebiblioteket lese de fire nominerte bøkene og plukke ut sin favoritt.

Ungdommens kritikerpris

Ungdommens kritikerpris er en nasjonal litteraturpris i videregående skole i regi av Foreningen !les. Den involverer syv juryklasser fra ulike regioner rundt omkring i landet.

Juryklassene skal lese kritikerrost voksenlitteratur og gjøre seg opp en mening om hvilken bok de synes fortjener å bli kåret til vinner av Ungdommens kritikerpris i 2023.

Følges opp av en litteraturkritiker

I leseperioden vil de få veiledning av en litteraturkritiker som skal følge opp klassen. Representanter fra klassen skal delta på et storjurymøte, hvor alle klassene samles i Oslo for å stemme fram sin favoritt.

Vinneren kåres i mars 2023

Hele klassen deltar på prisutdelingen 31. mars 2023 i Oslo. Denne dagen skal de også møte de nominerte forfatterne og ha ansvaret for forfatterintervjuer.

Tidligere vinnere av Ungdommens kritikerpris.