Vellykket julemesse på Gjøvik videregående skole

18 ungdomsbedrifter deltok på julemessen onsdag 14. desember 2022. 

Elevene trives på stand i kantina. - Klikk for stort bildeElevene trives på stand i kantina.Det ble kåret vinnere i seks ulike kategorier, og hver ungdomsbedrift vant 1000 kr.

Vinnere

Beste forretningsplan/-modell ble vunnet av Hjertehjelperne. De tilbyr arbeid og tjenester innen språk/tolk, fletting av hår, vindusvask og husvask.

Beste markedsføring ble vunnet av jentene i Mimsz. Forretningsidèn er at de skal selge tilbehør til personer som liker orden og mote. De fokuserer på bærekraft. Og planen er å lage et armbånd, med innebygd lader. 

Hjertehjelperne  ble vinner av beste forretningsplan. - Klikk for stort bildeHjertehjelperne ble vinner av beste forretningsplan. Gjøvik vgs

Jentene i Mimsz vant for beste markedsføring. - Klikk for stort bildeJentene i Mimsz vant for beste markedsføring. Gjøvik vgs

Beste videopresentasjon ble vunnet av The Way. De fokuserer på arrangementer som skal være åpne både før og under russetiden, uten at man må ha en tilhørighet til en gruppe.

Beste kundeopplevelse på stand ble vunnet av jentene fra bedriften Oasis, som går på hudpleie. De solgte fine produkter og reklamerte for ulike typer behandlinger de gjør i salongen på skolen. 

The Way ble vinner av beste videopresentasjon. - Klikk for stort bildeThe Way ble vinner av beste videopresentasjon. Gjøvik vgs

Jentene i hudpleiebedriften Oasis ble vinner av  beste kundeopplevelse på stand. - Klikk for stort bildeJentene i hudpleiebedriften Oasis ble vinner av beste kundeopplevelse på stand. Gjøvik vgs

Beste team ble vunnet av bedriften Reached. Slagordet til gutta er " reach the green", og de vil nå frem til en grønnere golfsport. Planen er at de skal designe sin egen caps, som kan brukes på golfbanen.

Beste ungdomsbedrift ble vunnet av Pallvio. Forretningsidèn deres er å gjenbruke gamle paller/planker, designe og produsere en bærekraftig vinhylle.

Gutta i Reached ble vinner av beste team. - Klikk for stort bildeGutta i Reached ble vinner av beste team. Gjøvik vgs

Bedriften Pallvio ble vinner av beste ungdomsbedrift. - Klikk for stort bildeBedriften Pallvio ble vinner av beste ungdomsbedrift. Gjøvik vgs

Entreprenører i alle bransjer

Bedriftene blir registrert i Brønnøysundregisteret på samme måte som et AS. De kan kjøpe og selge varer, er ikke mva-pliktige, men må levere regnskap godkjent av revisor på slutten av skoleåret.

Entreprenører trengs over alt, noe denne messen gjenspeilet med bedrifter fra hudpleie, frisør, service og reiseliv og studiespesialisering/studieforberedende. 

Elevene som bruker denne metoden i undervisningen skal starte, drive og avslutte en bedrift i løpet av skoleåret.