Utstilling i biblioteket

Elevene i 3. klasse kunst, design og arkitektur stiller ut elevarbeider hvor tema er modernismen og samisk kultur.

Samisk kultur

Elevarbeider KDA - Klikk for stort bildeElevarbeider KDA Gjøvik vgs I perioden uke 5 til 12 har elevene i valgfaget "arkitektur og samfunn" arbeidet med samisk kultur.

Oppgaven har gått ut på å komme med utkast til et nytt samisk kulturmuseum.

Elevene har hatt fokus på å utforske nomadisk og tradisjonell byggeskikk, og bruke elementer av disse i egne arbeid med arkitektur.

Elevene har også diskutert sosiale, økologiske og økonomiske problemstillinger knyttet til by- og stedsutvikling.

Samiske kulturhus - Klikk for stort bildeSamiske kulturhus Gjøvik vgs

Samisk kulturhus - Klikk for stort bildeSamisk kulturhus Gjøvik vgs

Samiske kulturhus - Klikk for stort bildeSamiske kulturhus Gjøvik vgs

Modernismen

I perioden uke 6 til 16 har elevene jobbet med modernismen. Oppgaven de har arbeidet med har tatt utgangspunkt i tema "drøm og virkelighet", i tillegg til det tverrfaglige tema "helse og livsmestring".

Elevene har alle produsert et hus knyttet til disse temaene. Det som er blitt produsert strekker seg helt fra fritidsboliger, til biblioteker og studentboliger.

Enebolig og bolighus - Klikk for stort bildeEnebolig og bolighus Gjøvik vgs

Fritidsbolig - Klikk for stort bildeFritidsbolig Gjøvik vgs

Bibliotek - Klikk for stort bildeBibliotek Gjøvik vgs

Nye Gjøvik videregående - Klikk for stort bildeNye Gjøvik videregående Gjøvik vgs