IB-elever på Model United Nations-konferanse på Nesbru

Fem elever fra 2IB brukte helgen på å diskutere verdensproblemer på Nesbru.

David Wanda, Hannah Cole, Advaita Mishra, Anita Rubboli og Jiahui Liu var delegater fra Gjøvik vgs.  - Klikk for stort bildeDavid Wanda, Hannah Cole, Advaita Mishra, Anita Rubboli og Jiahui Liu var delegater fra Gjøvik vgs. Gjøvik vgs Gjennom året har de jobbet med forskjellige problemstillinger i MUN-club hver uke etter skoletid.

Dette var den andre MUN-konferansen de har deltatt på. På Nesbru møtte de elever fra Nesbru videregående, Oslo International School, Blindern Videregående og Stavanger International School.

Mange temaer på konferansen

Denne helgen var det følgende tema som stod på programmet: Legalization of Prostitution, The Situation in Russia-Ukraine, og Patents in the Medical Industry.

Disse temaene ble diskutert i henholdsvis FNs Menneskerettighetsråd (UNHRC), Sikkerhetsrådet og Det økonomiske og sosiale rådet (ECOSOC).

Delegatene jobbet med å skrive resolusjoner, drøfte og forhandle fram endringer i resolusjonene, og til slutt ble resolusjonene stemt over i rådene.

Elevene hadde en morsom og veldig lærerik helg.