Holbergprisen i skolen

1STC ble dette skoleåret valgt ut som en av 20 klasser til å delta i Holbergprisen i skolen. 

Elevene i 1STC har deltatt i  Holbergprisen i skolen - Klikk for stort bildeElevene i 1STC har deltatt i Holbergprisen i skolen Gjøvik vgs Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse for elever i den videregående skolen innen humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag. 

Tverrfaglig samarbeid

På Gjøvik videregående skole har det vært et tverrfaglig samarbeid mellom samfunnskunnskapslærer Pål Aasmundrud og norsklærer Annelise Syvertsen Ødegaard. 

Elevene jobbet i grupper og valgte tema selv innenfor læreplanen i samfunnskunnskap. De ble veiledet underveis av en forsker ved NTNU, Ingmar Meland, i tillegg til faglærerne.

Mange spennende tema

Elevene har jobbet i grupper på 2–3 stykker, og i begynnelsen av april skulle alle være ferdige med sine rapporter. 

Elevene har forsket på mange ulike temaer, blant annet holdninger til feminisme blant elever på skolen, radikalisering i Gjøvik-området, og fordommer angående valg av studielinjer på videregående.

Tre elevprosjekter deltar i konkurransen 

Tre elevbidrag plukkes ut fra hver av de 20 skolene. Elevprosjektene fra Gjøvik videregående skole handler om studieteknikk, rasisme i fotballen på Gjøvik, og sosioøkonomiske forskjeller mellom elever på Gjøvik videregående skole og Oslo Handelsgymnasium.

Premiering

Alle innsendte elevprosjekter blir vurdert av en egen fagjury for Holbergprisen i skolen. Vinnerne blir kunngjort 12. mai av kunnskapsminister Guri Melby, og prisutdelingen er i Bergen under Holberguken i begynnelsen av juni.

De tre beste elevprosjektene blir premiert med henholdsvis 30 000 kroner, 20 000 kroner og 10 000 kroner.

Marion Ambrose, Ida Paulsberg og Mina Christine Hubak har forsket på studieteknikk blant elever på studiespesialiserende ved Gjøvik vgs. - Klikk for stort bildeMarion Ambrose, Ida Paulsberg og Mina Christine Hubak har forsket på studieteknikk blant elever på studiespesialiserende ved Gjøvik vgs. Gjøvik vgs

Susanne Hoel og Linh Fu Normann har forsket på soioøkonomiske forskjeller mellom Gjøvik vgs og Oslo Handelsgymnasium. - Klikk for stort bildeSusanne Hoel og Linh Fu Normann har forsket på soioøkonomiske forskjeller mellom Gjøvik vgs og Oslo Handelsgymnasium. Gjøvik vgs

Jessica B. Silber, Soran Chaboki og Hannah Schjetne har forsket på rasisme i fotballen på Gjøvik. - Klikk for stort bildeJessica B. Silber, Soran Chaboki og Hannah Schjetne har forsket på rasisme i fotballen på Gjøvik. Gjøvik vgs

Les mer om Holbergprisen i skolen.

Til toppen