Grønt nivå på Gjøvik videregående skole fra mandag 17. januar

All undervisning skal gå som normalt. Dette gjelder for alle fag, og alt som har med ordinær undervisning å gjøre.

Klikk for stort bilde Gjøvik vgs Vi skal fortsatt la være å klemme, håndhilse og annen fysisk kontakt.

Det oppfordres også til at vi skal ha få nærkontakter, men at det i klasserom og undervisning skal være aktivitet som normalt.

Kommuneoverlegen/helsemyndighetene bestemmer nivå

Å gå over på annet nivå i trafikklysmodellen er det kommuneoverlegen/helsemyndighetene som bestemmer, det er ikke noe vi som skole kan avgjøre.

Regler og restriksjoner

Fortsatt er det mange regler og restriksjoner vi må forholde oss til. Blant annet kan vi alle sammen bli satt i karantene. Dette er de reglene som gjelder fra og med i dag:

• Husstandsmedlemmer til smittede skal i ti dagers karantene (kan bli endret snart, følg med i pressen)
  • Dersom du hører til «øvrige nærkontakter», dvs. ikke er husstandsmedlem eller tilsvarende nær den smittede, behøver du ikke gå i karantene, men:
  • Du må ta en koronatest på døgn 3 og 5 etter at du var sammen med den smittede
  • Du må være ekstra obs på symptomer i 10 døgn
  • Øvrige nærkontakter kan for eksempel være kolleger eller klassekamerater.
  • Bestevenner/kjærester som har mye og nær kontakt over lengre tid, regnes som husstandsmedlemmer og tilsvarende nære, uansett alder.

Selvtester i Servicetorget

Skolen vil ha et stort antall tester tilgjengelig. Hvis du får beskjed om at du må teste deg kan du få selvtester i Servicetorget.

Vi gleder oss til å ønske alle velkommen tilbake til skolen på mandag.