Anbefalingsbrev fra ordfører Torvild Sveen

18 år gamle Eva Gaarder går 3. klasse på IB-linja, og ble den første som fikk anbefalingsbrev fra ordføreren.

Anbefalingsbrevet, som Eva Gaarder har fått på både engelsk og norsk, er et bevis på gjennomført minimum 40 timer frivillig innsats. - Klikk for stort bildeAnbefalingsbrevet, som Eva Gaarder har fått på både engelsk og norsk, er et bevis på gjennomført minimum 40 timer frivillig innsats. Ragnhild Fladsrud (Gjøviks Blad) – Jeg håper at dette vil gjøre at andre unge blir engasjert. Jeg tror også det at man faktisk får et anbefalingsbrev av ordføreren, gjør det mer spennende å delta og gjøre en innsats, sier 18-åringen. For å få anbefalingsbrevet, som retter seg mot unge fra 14 til cirka 25 år, må man ha gjennomført minimum 40 timer frivillig innsats for andre. 

Ordføreren ønsker å gi flere unge et anbefalingsbrev

Eva Gaarder (18) er først ut i Gjøvik med å få et signert anbefalingsbrev fra ordfører Torvild Sveen. - Klikk for stort bildeEva Gaarder (18) er først ut i Gjøvik med å få et signert anbefalingsbrev fra ordfører Torvild Sveen. Ragnhild Fladsrud (Gjøviks Blad) – Jeg sender gjerne et bevis med de som velger å engasjere seg utover studier og skole, og være en sosial person som ønsker utgjør en forskjell. De får gjerne en god attest fra meg, sier ordfører Torvild Sveen. Ordføreren vil også gjerne anbefale et mål han håper mange, uansett alder, vil sette seg for 2021.  

– Å utgjøre en forskjell, sier ordføreren.

Innsats på flere hold

Eva fikk signert både en norsk og engelsk versjon av sitt anbefalingsbrev.

– Jeg ønsker å studere i USA, sier 18-åringen, som har bodd i USA fra hun var sju år til familien flyttet tilbake til Gjøvik, da hun skulle begynne i andre videregående.  Ungjenta har hatt barne- og ungdomstida si både Texas, New Jersey og Colorado. 

– Jeg går nå IB-linja på Gjøvik videregående skole, hvor vi har service for andre og frivillig arbeid på skolen, forteller 18-åringen, som har lagt ned frivillig innsats på flere hold. 

– Gjennom Gjøvik Frivilligsentral jobbet jeg tre til fire ganger på Øverbykafeen i høst. Jeg har også vært med på Alternativ Jul. Det var en opplevelse som gjorde at jeg kjente at jeg bare ville være med mer, forteller hun. I tillegg er hun aktiv i Røde Kors Gjøvik, som har gitt henne kunnskap om førstehjelp og mulighet til å være med på flere samfunnsnyttige oppdrag.

Les hele saken i Gjøviks Blad.

Til toppen