Bibliotek

Velkommen til biblioteket ved Gjøvik videregående skole. Biblioteket er en møteplass for elever og ansatte ved skolen, og ligger i andre etasje over kantina.

Klikk for stort bilde Elisabeth Frankmoen

Søk i bibliotekets katalog

Mandag–fredag kl. 08.00–15.00

Hva kan du gjøre på biblioteket?

Vi tilbyr bokinspirasjon ut til klassene, veiledning og hjelp i forbindelse med fordypningsemnet i norsk, kildekritikk, søketeknikker, veiledning i Office 365 (OneNote og referanseverktøyet i Word). Elever som har dysleksi eller andre lese- og skrivevansker kan få digitale lærebøker, og opplæring i disse hos oss. Vi veileder også i programmet Lingdys.

Vi har et godt utvalg av bøker, tidsskrifter, filmer, lydbøker og aviser. Hos oss finnes det mange studieplasser, hvor du kan sitte og jobbe eller møte venner å spille spill som sjakk, kinasjakk, scrabble, Ludo, Uno og kort.

Vi som jobber på biblioteket er Solfrid Reum Flatla og Elisabeth Frankmoen.

Låneregler

Filmer og tidsskrifter kan lånes 1 uke, bøker og lydbøker kan lånes i 4 uker. Aviser leses på biblioteket. Har vi ikke de mediene dere spør etter, kan vi låne dem inn fra andre bibliotek.

Biblioteket på Facebook

Biblioteket på Instagram

Oppgaveskriving

Fordypning/særemne i norsk

Tips om bøker

Biblioteket er med på en blogg som heter Innlandet leser. Dette er en blogg om litteratur og film skrevet av bibliotekarer på videregående skoler i Innlandet.

E-bøker

Nå kan du lese e-bøker og høre lydbøker gratis. Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play til nettbrett og telefoner som bruker operativsystemene iOS (Apple-produkter) eller Android. Trenger du Nasjonalt lånekort kan du få det på biblioteket. Les mer om e-bøker på Innlandet fylkesbiblioteks hjemmesider.

Prosjekter

Biblioteket har de siste årene gjennomført prosjekter i samarbeid med lærere og elever ved skolen. Dette er prosjekter som er støttet med midler fra Oppland fylkesbibliotek. Under kan du lese rapportene fra prosjektene.