Bibliotek

Velkommen til biblioteket ved Gjøvik videregående skole. Biblioteket er en møteplass for elever og ansatte ved skolen, og ligger i andre etasje over kantina.

Klikk for stort bilde Elisabeth Frankmoen

Søk i bibliotekets katalog

Mandag–fredag kl. 08.00–15.00

Hva kan vi hjelpe til med?

Vi tilbyr bokinspirasjon ut til klassene, veiledning og hjelp i forbindelse med fordypningsemnet i norsk. Kildekritikk, søketeknikker og referanseverktøy, bl.a. i Word og opplæring i OneNote. Elever som har dysleksi eller andre lese- og skrivevansker kan få digitale lærebøker, og opplæring i disse hos oss. Vi veileder også i programmet Lingdys.
Kontakt oss på epost hvis du har noen spørsmål.

Digitale bibliotektjenester

Digitalt nasjonalt lånekort - mangler du et nasjonalt lånekort, kan du få et i digital versjon.

Filmbib - strømmetjeneste av norske kort- og dokumentarfilmer.

BookBites - gratis leseapp for e-bøker og e-lydbøker.

Naxos Music Library - strømmetjeneste av klassisk musikk og jazz.

Nettbiblioteket - Nasjonalbiblioteket tilbyr digitalt materiale av bøker, bilder, tidsskrifter, aviser og kart.

Verdensbiblioteket - e-bøker og lydbøker på flere språk.

NLB - Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek.

Idunn - Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelig (open access) forskningsbøker.

Europeana- EUs storsatsing for å etablere en felleseuropeisk åpen kunst- og kulturutstilling på nett.

Digitale læringsressurser

BrettBoka- digitale lærebøker fra alle forlag

Smart Bok - Gyldendal

Unibok - Cappelen Damm og Aschehoug

Hva kan du gjøre på på biblioteket?

Vi har et godt utvalg av bøker, tidsskrifter, filmer, lydbøker og aviser. Hos oss finnes det mange studieplasser, hvor du kan sitte og jobbe eller møte venner å spille spill som sjakk, kinasjakk, scrabble, Ludo, Uno og kort.

Låneregler

Filmer og tidsskrifter kan lånes 1 uke, bøker og lydbøker kan lånes i 4 uker. Aviser leses på biblioteket. Har vi ikke de mediene dere spør etter, kan vi låne de inn fra andre bibliotek.

Biblioteket på Facebook

Biblioteket på Instagram

Oppgaveskriving

Fordypning/særemne i norsk

Tips om bøker

Biblioteket er med på en blogg som heter Innlandet leser. Dette er en blogg om litteratur og film skrevet av bibliotekarer på videregående skoler i Innlandet.

E-bøker

Nå kan du lese e-bøker og høre lydbøker gratis. Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play til nettbrett og telefoner som bruker operativsystemene iOS (Apple-produkter) eller Android. Trenger du Nasjonalt lånekort kan du få det på biblioteket. Les mer om e-bøker på Innlandet fylkesbiblioteks hjemmesider.

Prosjekter

Biblioteket har de siste årene gjennomført prosjekter i samarbeid med lærere og elever ved skolen. Dette er prosjekter som er støttet med midler fra Oppland fylkesbibliotek. Under kan du lese rapportene fra prosjektene.