DKS-Snorre Sturlason, en innføring

Forestillingen er i MDD-auditoriet for studiespesialisering andre klasse (A-D).

Dato
14. januar 2020
Tid
11:30 - 12:15
Sted
Gjøvik videregående skole

Sandefjord historielag skal i løpet av denne timen gi en rask oppsummering av Snorres viktigste verker. Konservator Ragnar Vad Syvertsen vil med sin store kunnskap trekke elevene langt inn i Snorres Heimskringle og Edda, den yngre edda, som ikke må forveksles med den eldre. Han vil gi elevene begreper rundt skaldskaparmål og gå inn på det hypodiegetiske nivået. Ragnar har som regel med seg sin faste partner Olav Geirstadulv, men han har vært litt ustabil i det siste. Derfor er det mulig at Alf Michalsen, et uerfarent, nytt, friskt pust fra foreningen, men desto mer ivrig – blir innkalt som vikar. Dette beklager vi…. 

Bjørn Eivind Aasland og Erlend Tveite har i en årrekke jobbet sammen med formidling av middelalder og vikinghistorie. De er blant annet knyttet opp mot «Slagene på på Re» og Midgard historiske senter. Med sin entusiasme vil de ta ungdommen med på rask og humoristisk gjennomgang av det viktigste ved Snorres verker.

Det som er utfordringen er at Alf og Ragnar ikke er helt enige om hvordan dette bør formidles til de unge. Ragnar er av den gamle skolen – Alf vil reformere formidlingen. Det er duket for konflikt! 

 

Til toppen