Pedagogisk plattform

Hele skolemiljøet skal være preget av kunnskap og læring, trivsel og toleranse, trygghet og gjensidig respekt. Alle elever og ansatte skal oppleve at de er inkludert i skolens sosiale miljø. Det skal være aksept for at alle utdanningsveger er likeverdige, men fører til ulike mål.

Elevens rolle i læringsarbeidet

Elevene skal settes i sentrum for all virksomhet ved skolen. De skal stimuleres til kritisk tenkning og til å ta ansvar og se konsekvenser av egne valg.

Elevene skal:

• delta aktivt i og ha medbestemmelse når det gjelder planlegging, gjennomføring og vurdering av opplæringen
  • være bevisst på at læring skjer ved aktiv innsats hos den enkelte
  • ta ansvar både for egen og andres læring

Lærerens rolle i læringsarbeidet

Lærerne skal være veiledere, tilretteleggere, inspiratorer og formidlere av kunnskaper, holdninger og ferdigheter.

Lærerne skal:

• tilpasse undervisningen til den enkelte elev og legge til rette for at alle elever skal kunne oppleve mestring
  • bruke aktiviserende, varierte og differensierte arbeidsmåter
  • stimulere elevene til egenaktivitet og faglig nysgjerrighet
  • reflektere jevnlig over egen pedagogisk praksis
  • finne balansen mellom å forstå elevene og stille krav til dem
  • bidra til god kommunikasjon med elever, foresatte, kolleger og ledelse for å gjøre opplæringen best mulig

Skolens rolle i samfunnet

Skolen skal forberede elevene til yrkes- og samfunnsliv og gi et solid grunnlag for videre utdanning og læring.

Skolen skal:

• ta hensyn til nye samfunnsmessige strømninger, men samtidig være en motkultur som skaper kritiske og reflekterte mennesker
  • utvikle elevenes internasjonale forståelse gjennom internasjonalisert undervisning og samarbeid med skoler og næringsliv i andre land.

Sist oppdatert 15.05.2015