Internasjonalisering

Internasjonalisering er et satsningsområde ved Gjøvik videregående skole. Vi har samarbeid med skoler i en rekke land og vi har en særskilt internasjonal IB-linje.

Internasjonalisering betyr å skaffe seg ”internasjonal kompetanse” i vid betydning. Elevene skal utvikle et globalt perspektiv, ferdigheter i å kommunisere på tvers av språk og kulturer, og de skal utvikle et internasjonalt medansvar. Dette skjer først og fremst gjennom å arbeide med faglige kunnskaper, ferdigheter og holdninger i den vanlige undervisningen, gjennom språkopplæring og gjennom særskilte prosjekter.

Eksempler på internasjonalisering:

• Utvekslingselever til vår skole fra en rekke land
  • Utvekslingselever fra vår skole til en rekke skoler i utlandet, med og uten stipend
  • Elever fra vår skole som har utplassering i bedrifter og helseinstitusjoner i andre land (for eksempel Tsjekkia, Ungarn, Spania, Nederland og Tyrkia)
  • Skolen har et nytt samarbeidsprosjekt med Plan Norge. Det arrangeres en Internasjonal aksjonsdag og andre aktiviteter gjennom året.
  • Studiereiser til for eksempel England, Tyskland, Frankrike,Tsjekkia, Polen, Spania, Malta, Italia
  • Skolepartnerskap i EUs utdanningsprogram; Erasmus, Interreg, E-twinning, Østlandssamarbeidet.
  • Skolepartnerskap gjennom Norsk-Svensk samarbeid videregående skole i Gävle.
  • Skolepartnerskap med skoler i Polen og Tyskland.
  • FN Pluss skole, foredrag, debatt, kurs og konferanser.
  • Skolen har utstrakt samarbeid med FN-sambandet med fokus på internasjonalisering og globalisering.
  • Vi har den eneste IB-linja i innlandet, med undervisning i alle fag på engelsk og med internasjonalt vitnemål.
  • Vi har lærere med spesialkompetanse i undervisning av fremmedspråklige elever og lærere med spesialkompetanse i utvekslingspedagogikk
  • IB-linja har et årlig utveksling med VIII Prywatne Akademickie Liceum Ogólnokształcące i Krakow

• IB sender også elevdelegasjoner til:
    Loudoun International Youth Leadership Summit i Washington D.C.
    International Young Leaders Summit i Zhengzhou, Kina
    Normandy International Summit for Young Leadership i Le Havre, Frankrike