Drømmeskolen

Litt om drømmeskolen og elevmentorer.

Hva er drømmeskolen?

Drømmeskolen er et helsefremmende og skoleomfattende program for å skape et trygt og godt psykososialt læringsmiljø.

Programmet fokuserer på elevenes tilhørighet, delaktighet og motivasjon. Samt skolens og den enkelte lærers mulighet til å fremme dette innenfor de ordinære rammene i skolen.

Hva er en elevmentor?

En elevmentor skal du være et godt forbilde og hjelpe og støtte sine medelever slik at de lettere finner seg til rette. Som elevmentor får du opplæring, gjennom denne lærer du hvordan du kan sette i gang aktiviteter som fremmer tilhørighet og trygghet for dine medelever.

Elevmentorene skal:

• Ta i mot nye elever ved skolestart og følge opp elevene i klassene over tid.
  • Skape møteplasser for alle elevene ved skolen for å fremme tilhørighet og felleskap.
  • Delta med sin mentorklasse i gjennomføringen av DrømmeKlassen.
  • Delta på første foreldremøte

Elevmentorene kan:

• Tilby grupper for medelever med helsefremmende temaer som vennskap, drømmer og håp, selvbilde og selvtillit.
  • Fungere som mentor for enkelt elever som ønsker det.

Opplæring av Elevmentorene:

De som skal fungere som elevementor får opplæring i rollen og oppdraget som dette, kommunikasjon, vennskap og relasjoner, selvtillit og selvfølelse og planlegging av tiltak.

De elevmentorene som skal lede grupper og/eller fungere som mentor for enkeltelever, får en egen opplæring på dette.

Sist oppdatert 31.05.2016