Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

IKT med studiekompetanse

Ønsker du å utdanne deg til dataingeniør, sivilingeniør eller lignende, samtidig som du liker å drive med programmering og annet datateknisk? Kanskje du også synes matematikk er ok?

Gjøvik videregående skole tilbyr fra skolestart 2016-2017 et nytt 3-årig studieforberedende løp som skal gi spisset kompetanse innen IKT og informasjonssikkerhet for en forholdsvis liten gruppe elever og ha en praktisk tilnærming til avanserte høgskolestudier.

Utdanningen gir deg vitnemål med studiekompetanse og alle fag som kreves for dataingeniørstudier ved NTNU og andre studier inkludert sivilingeniør-nivå.

Det er lagt opp til et godt, faglig samarbeid med NTNU i Gjøvik. Undervisningen vil inkludere samarbeid med NTNU i programfagene. Dette samarbeidet vil inkludere nettbasert opplæring gjennom NTNUs Cisco Academy og bruk av universitetets datalab, gjesteforelesere i programfag, studenter ved NTNU som mentorer m.m.

Elevene på dette kurset får videre maksimal fordypning i matematikk (til og med R2) og informasjonsteknologi (IT1 og IT2) fra studiespesialiserende programområde, de har i tillegg Fysikk 1 og kan om ønskelig også ta Fysikk 2 i Vg3. De som ikke har behov for matematikk R2, vil kunne ha mulighet til å velge et annet fag i stedet.

Utdanningen inkluderer også det beste fra yrkesfaglig utdanning, dvs. at man gjennom programfag fra Service og samferdsel og IKT-servicefag bl.a. lærer økonomistyring (budsjettering og regnskap), logistikk og markedsføring, drift av datainstallasjoner og nettverk – og ikke minst – cyber- og informasjonssikkerhet. 

IKT med studiekompetanse studieinnhold
  Vg1 Vg2 Vg3
Programfag

Informasjonsteknologi 1 og Service og samferdsel vg1

Fysikk 1, Matematikk R1 og IKT-servicefag vg2

Informasjonsteknologi 2, Matematikk R2, Kommunikasjon og service

Fellesfag

Norsk, engelsk, naturfag, matematikk 1T, kroppsøving

Norsk, kroppsøving Norsk, samfunnsfag, historie, kroppsøving
Valgfritt     Fysikk2 og/eller bytte ut R2

 

Hvordan finner du studiet i Vigo

 

Vg1 Service og samferdsel

 

 

 

 

 

 

Deretter Service og samferdsel med IKT, studiekompetanse, 3-årig (SSSSA1N-IT)

Sist oppdatert 12.03.2018
Fant du det du lette etter?