Viktige og aktuelle temaer

Vestoppland politidistrikt informerte ansatte ved Gjøvik vgs om viktige og aktuelle temaer.

Roger Øverhaugen - Klikk for stort bildeRoger ØverhaugenEtter de grufulle terrorhandlingene i Paris og Frankrike, ble første økt på planleggingsdagen den 20. november meget aktuell. Hele personalet ved skolen fikk informasjon av radikaliseringskoordinatoren i Vestoppland politidistrikt, Roger Øverhaugen.

Viktig arbeid å hindre rekrutering

Øverhaugen snakket om å forebygge radikalisering og voldelige ekstremisme i Norge. Et arbeid som er uhyre viktig. Rektor Åse Sletten sier "Vi vet at det er de unge som er målgruppen når det gjelder rekruttering til ekstreme organisasjoner både når det gjelder radikal islamisme og ekstreme og voldelig orienterte miljøer på ytterste høyre fløy. Som en samfunnsinstitusjon med så mange unge mennesker i «vår varetekt» gjennom lett påvirkelige år i deres liv, er det viktig at vi er våkne og gjør vårt til å hindre rekruttering til de krefter som går til angrep på de kjerneverdiene våre åpne, frie og demokratiske samfunn er tuftet på. Trivsel og opplevelse av inkludering på skolen er viktig i det forebyggende arbeidet".

Ta kontakt med oss

Andre økt på programmet var også et aktuelt tema «Kan du nok om narkotika?» Politibetjentene Kristian S. McLeod-Olsen og John Eivind Melbye er politiets forebyggende team i distriktet. De kunne fortelle om sitt forebyggende arbeid mot rusmisbruk blant ungdom i alderen 13 til 23 år. Hvilke tegn kan vi som arbeider med ungdom til daglig se etter. Hvordan påvirker narkotiske stoffer hjernen og kroppen. McLeod-Olsen og Melbye er innom skolen en gang per uke. De ønsker å komme i kontakt med elevene og vil at terskelen for å ta kontakt med dem skal være lav. Både elever, foresatte og ansatte blir oppfordret til å ta kontakt dersom det er noe de er bekymret for eller ønsker å snakke med politibetjentene om.

Sist oppdatert 01.06.2016