Vellykket workshop "Out of the box"

Elevene ved Vg1 formgivingsfag Vg1 design og håndverk tok del i workshop med Randi Liliequist.

Randi Liliequist Randi Liliequist

I "Out of the Box" kombinerer Randi Liliquists kunstneriske teknikker med en dialogisk fremgangsmåte fremarbeidet av Christiane Seehausen. Elevene tar del i en workshop, der de utforsker fordommer gjennom dialog, tegning, collage, bevegelse og rollespill. Elevenes erfaringer og tanker vil skape rom for dialog om, og utfordrer vedtatte sannheter og politisk korrekthet.

Randi Liliequist er billedkunstner med tilsvarende master fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun gjestet skolen i regi av kultursekken den 1. og 2. desember 2015. Elever og lærere var veldig fornøyd med workshoppen.

Liliequist jobber hovedsakelig med todimensjonale fargetrykk i tillegg til objekter og installasjoner. Med flere års bakgrunn i teater, jobber hun også med kostymer. Hun har i mange år arbeidet i diverse settinger i teater, som kurator, med kunstformidling, kurs, workshops som kreativ agent, innenfor DKS sine ulike systemer, Riksutstillingene, Nasjonalmuseet, Kulturskole, Kunstsenter o.l. og er derfor vant med å involvere andre i kunstneriske prosesser.

Christiane Seehausen jobber som seniorrådgiver på Nansen Fredssenter på Lillehammer. Hun har i mange år jobbet med opplæringer, seminarer og forelesninger om muligheter og utfordringer i det multi kulturelle Norge. Hun har opplæringer i kommunikasjon og dialog i Norge og andre land, som for eksempel Irak, Russland, Kenya og Belgia og har siden mange år ledet dialoggrupper mellometniske nordmenn og etniske minoriteter.

Sist oppdatert 31.05.2016