Tysk-norsk samarbeid

Tyske utvekslingselever lager film sammen med norske elever ved Gjøvik videregående skole.

Elever fra Tyskland og Norge samarbeider om film - Klikk for stort bildeElever fra Tyskland og Norge samarbeider om film Gjøvik vgs

Ved Medier og kommunikasjons linja ved Gjøvik videregående skole lager tre Vg1 elever film sammen med tre tyske elever fra Kiel. Skolen i Tyskland heter RBZ Wirtchaft Kiel. Den ene gruppen valgte å lage en skrekkfilm på Hovdetoppen.

Skrekkfilm

– Filmen vår handler om en gruppe venner som holder sterkt sammen og går i skogen for å røyke hasj. Men en dag blir en av oss kidnappet av en dødssekt. Dødssekten har egne tatoveringer på hendene sine. De vennene som blir igjen skal prøve å finne igjen den som er savnet, forteller Mehdi Kazim Alrubai.

56 filmer

– Klassene i Norge og Tyskland er delt inn i åtte grupper der det er fem norske elever og tre tyske elever. Elevene må utfordre seg selv på å samarbeide med andre elever. Hver elev i gruppen får videoene som gruppen har filmet og må redigere alt sammen til en film selv. Når de er ferdige, får vi 56 filmer som må vurderes, sier lærer Petter Skretting.

Fra bunnen av

Alle elevene måtte begynne på dette prosjektet fra bunnen av. De fikk ikke noe manus av lærerne og måtte finne på og komme med ideer til filmen selv. – Elevene har jobbet sammen fem uker på Skype før de møttes. Her har de snakket sammen om ideene de har, sier Skretting.

Samarbeid med Tyskland

Bakgrunnen for dette prosjektet er for det første å lære språk. Elevene skal kunne bruke engelsk når de snakker med de tyske elevene. Lærer Petter Michael Skretting opplyser at prosjektet blir finansiert av skolen og Oppland fylkeskommune.

Trives i Norge

De tyske elevene trives i Norge og ville gjerne kommet hit igjen en gang. – Det eneste som er dumt her, er at det er mye snø. Men vi liker utsikten her veldig godt, og vi vil gjerne besøke Norge igjen, sier Svenja Payns sammen med vennene sine.

Saken er hentet fra OA 27. april 2018.

Sist oppdatert 04.05.2018