Tredjeplass i Makrokonkurransen

Jakob Fyrand Flagstad, 2STD, tok tredjeplassen i Makrokonkurransen 2018.

Gjøvik vgs

Stiftelsen AksjeNorge har kåret vinnere i en konkurranse der elevene skulle skrive om temaet «boligmarked og norske oljeinntekter». På hjemmesiden til AksjeNorge finner vi følgende tekst: Årets jury har hatt en krevende jobb. Ikke bare fikk juryen rekordmange besvarelser i år, men de var også på et svært høyt nivå.

Mange besvarelser

Nærmere hundre besvarelser ble sendt inn fra hele Norge, fra Kristiansand til Narvik. Dermed hadde juryen en krevende jobb gjennom årets konkurranse med å finne oppgavene som hadde det lille ekstra. Det er fantastisk å se at så mange videregåendeelever har interesse for samfunnsøkonomi, og det har vært en glede å lese alle oppgavene.

Vinnere fra ulike skoler

Tidligere år har vi sett tendenser til at enkelte skoler topper de tre pallplasseringene, men i årets konkurranse finner vi tre ulike skoler blant topp tre. Det er utrolig gøy at det er enda flere elever og skoler som engasjerer seg og utmerker seg i konkurransen. Som i fjor går også årets førsteplass til elever fra Oslo Katedralskole, men i år deler elevene pallen med elever fra Asker og Gjøvik videregående skole. De 12 beste oppgavene ble sendt videre fra AksjeNorges interne jury, til den eksterne juryen bestående av professor Hilde C. Bjørnland fra Handelshøyskolen BI, Anders K. Anundsen fra Norges Bank og Kjetil Melkevik fra Holbergfondene.

Dette skriver juryen om Jakobs oppgave:

"Tredjeplass : Jakob Fyrand Flagstad ved Gjøvik videregående skole for oppgaven «Fra sort gull til penn og papir».

Fra juryens begrunnelse: Oppgaven beskriver godt den unike situasjonen Norge er i. Ved bruk av økonomiske modeller forklarer eleven effekter de ulike tiltakene myndighetene har satt i gang for å motvirke de negative konsekvensene oljeprisfallet har hatt. Ved gode forklaringer og resonnementer viser eleven god forståelse for samfunnsøkonomi som fag og oppgavens problemstilling. Flagstad kommer også med interessante betraktninger om hvordan Norge kan bygge sin framtid basert på enda bedre utdanning og mer kunnskap.

Premie

I premie mottar vinnerne andeler i fondet ODIN aksje. De inviteres samtidig til premieutdeling og omvisning på Oslo Børs for å motta utmerkelsen. Vi gratulerer så mye til Jakob.

Sist oppdatert 06.06.2018