Seier i jenteklassen

I slutten av november arrangerer Stange videregående skole hvert år innlandets basismesterskap for elever i den videregående skolen.

Olav B. Stuedal, Jørgen L. Tandsether, Nora Dalby, Hedda S. Nilsen - Klikk for stort bildeOlav B. Stuedal, Jørgen L. Tandsether, Nora Dalby, Hedda S. Nilsen Tommy Hansen

To jenter og to gutter representerer hver skoleVi gratulerer Hedda Strand Nilsen med vel fortjent seier - Klikk for stort bildeVi gratulerer Hedda Strand Nilsen med vel fortjent seier Tommy Hansen

Hver videregående skole i Hedmark og Oppland kan stille med to jenter og to gutter. Deltakerne dette året må være født i 2000 eller 2001. Dette betyr i praksis at det er elever fra VG1 og VG2 som konkurrerer. Vi på Gjøvik prøver å delta hvert år. I fjor fikk vi det ikke til. Øvelsene er aktiviteter som tar for seg styrke, utholdenhet, spenst, hurtighet, bevegelighet, balanse og koordinasjon. Noen av øvelsene kombinerer mange av elementene. I alt åtte øvelser.

Taktikk er viktig

En liten digresjon; ingen elever får prøve løypene før man konkurrerer. Men dette har eleven fra arrangørene gjort. Og det er på en del av øvelsene en klar fordel. Taktikk er en faktor som er viktig når man konkurrerer. Og mye av en taktikk legges basert på en erfaring man har gjort seg. Og som våre elever sa; øvelsen hadde blitt angrepet på en annen måte om man hadde fått prøvd igjen.

Et godt arrangement som sprer glede

Like fullt er det veldig artig å bivåne alle disse flotte elevene som deltar denne dagen. Det er smil om munnen. Og man anerkjenner hverandres prestasjoner. Arrangementet blir bedre og bedre. Ting flyter veldig godt.

Gode prestasjoner

Som man ser i overskriften; vi på Gjøvik VGS dro i land seieren på jentesiden! Etter å ha ligget på tredje plass til pause, men hele seks poeng bak lederen, var Hedda Strand Nilsen var utilnærmelig i siste halvdel hvor hun vant hele tre øvelser. Hun sto igjen som en meget suveren vinner. Hedda går i 2 STC og er friidrettsutøver med hovedsak på sprint. Det hjelper nok at Hedda har vært turner på et meget høyt nasjonalt nivå. Olav Bergan Stuedal (friidrett- 3000m) i 2 STD lå også meget godt an halvveis. Kun to poeng fra lederen. Men det ble mye stang ut etter pause. Nora Dalby (fotball) fra 2 STD og Jørgen Lilleby Tandsether (fotball) fra 2 STC deltok også. Disse beit veldig godt fra seg i først runde og lå ikke langt bak sine medelever. Men etter pause møtte også disse på litt uflaks og elementer som ikke helt passet ferdigheten deres.

Gratulerer til Hedda Strand Nilsen

Det å vinne en slik konkurranse henger høyt. Den viser allsidighet og en helhetlig utvikling som ligger hos utøveren. Den viser at utøveren har en allment godt fysisk grunnlag. Og dette i sum gjør at man kan absorbere mye trening. I tillegg har slike ferdigheter  en generell skadeforebyggende virkning.

Sist oppdatert 06.12.2017