Samler inn penger til helsehjelp

I regi av Plan International Norge har elever ved Gjøvik vgs tatt mål av seg å samle inn én million kroner over en treårsperiode.

Elevene som er med i prosjektgruppa - Klikk for stort bildeElevene som er med i prosjektgruppa Per Hovland (OA)

7. november er siste aksjonsdag i et prosjekt som har gått over tre år.

Helsehjelp til San-folket i Zimbabwe

– Pengene skal gå til å bygge brønn og en helsestasjon med alt av utstyr og helsearbeidere i Zimbabwe. Dette skal gi grunnleggende helsehjelp til 9500 familier av San-folket, sier Simen Topp som har vært med på prosjektet i alle tre årene.

Elevene samler inn penger

Pengene samles inn ved at hver elev gjør en arbeidsinnsats på aksjonsdagen. Elevene kan jobbe hjemme, hos en lokal bedrift eller selv ta initiativ til et kreativt gruppeprosjekt som gir inntekter.

Minst fire hundre kroner

Det skal gi en inntekt på minst fire hundre kroner hver. – I år satser vi på at dette resulterer i 350.000 kroner. Med det vil vi nå målsetningen om totalt en million kroner i løpet av tre år, sier Topp.

Les mer om saken i OA.

Sist oppdatert 29.10.2019