Samarbeid på tvers av landegrensene

Vg2 frisør ved Gjøvik videregående skole, og Vg2 kokk og servitør ved Raufoss videregående skole har besøkt Möckelngymnasiet i Karlskoga.

Vg2 frisør ved Gjøvik videregående skole og Vg2 kokk og servitør ved Raufoss videregående skole har et samarbeide med Möckeln

gymnasiet i Karlskoga.

Lunsjtreff før avreise

For at våre elever skulle bli litt kjent før avreisen den 22. april 2018, ble frisørelevene en uke tidligere invitert til lunsj på Raufoss videregående skole.

Ble introdusert for smørgåstårta

Da vi ankom Karlskoga søndag kveld, ble vi ønsket velkommen av rektor, faglærere og elever. I deres restaurant ble det servert ulike smørbrødkaker eller som det på svensk heter: smørgåstårta; en ny rett for mange.

Deretter ble elevene satt i grupper; 2-3 svenske og 1 norsk for å finne hvilket tema de ønsket innen bryllup. Mat- og restaurantfag fikk så vite de ulike temaene før de fikk fri for kvelden.

Besøkte Alfred Nobel senteret

Mandag, etter frokost, besøkte vi Alfred Nobel senteret hvor vi fikk mer kunnskap rundt hans historie.

Forberedelser til "bryllup"

Deretter var det videre arbeid med oppgavene. Ut fra de ulike temaene, arbeidet frisørene med hår og make-up i tillegg til at de skrev sin tale til brudeparet.

Kokk og servitør laget en tre/fire-retters middag ut i fra gitte råvarer. De dekket også bordene ut fra de valgte temaene.

Gjester fra skolen var invitert og alle var kledd til bryllupsfest. Dette ble en flott happening på en mandag ettermiddag.

Boda Borg

Tirsdag formiddag møttes alle norske og svenske elever på Boda Borg- her var det full konsentrasjon og stor innsats av samtlige elever for å løse oppgavene, for å kunne få stempel og deretter hive seg på ny oppgave. Dette var nytt for våre norske elever men det falt veldig i smak. Før avreise til Norge så ble det avsluttet med felles taco-buffet på Boda Borg.

En stor opplevelse

De lærte mye ut fra andres matvaner, et annet språk og hvordan kunne samarbeide på tvers av faggruppene. Miljøet dem i mellom ble styrket og de skulle gjerne vært lengre enn til tirsdag.

Vi lærerne ser at det er enkelt å komme til Karlskoga og vi har stort utbytte av samarbeidet. Det er nå ønskelig at elever og lærere kommer til oss våren 2019.

Sist oppdatert 09.05.2018