Rollespill i regi av FN-sambandet

Torsdag 1. novmber var det igjen klart for rollespill i regi av FN-sambandet. Hadeland videregående skole stod som arrangør og det hele ble høytidelig åpnet av rektor Soon Elisabeth Øhrling.

Tok for seg den vanskelige situasjonen i Jemen

Rollespillet tok denne gangen utgangspunkt i den vanskelige situasjonen i Jemen. De 15 landene i Sikkerhetsrådet, i tillegg til Saudi-Arabia, Iran og Jemen, var kalt sammen for finne fram til en mulig løsning på konflikten, som i stadig større grad rammer sivilbefolkningen.

Bidro kontruktivt i debatten

18 elever fra vår skole representerte i alt fem av landene på møtet og de bidro konstruktivt i debatten. To resolusjonsforslag ble utarbeidet i løpet av dagen og et av dem fikk tilstrekkelig støtte til å bli vedtatt av forsamlingen.

Fin lærdom

Rollespillet har lagt til rette for økt kunnskap rundt konflikten og om FNs arbeid. Kanskje har noen også lært noe nytt om seg selv etter å ha tatt talerstolen og adressert «presidentskapet» og omtrent 70 elever og lærere.

Fra vår skole representerte

Kuwait: Niklas Dahlby Markeng, Justyna Jankowska, Camilla Korsvoll og Dina Malene Warlo Aas

Polen: Donjeta Matoshi, Susann Ødegårdstuen, Synne Haugen og Ane Stavem

Storbritannia: Tina Sagrusten Martinussen, Riyaan Mahamud Gabeyre, Malin Strandengen Ruen og Emma Brovold

Elfenbenkysten: Sindre Røhr Dybdahl, Rebekka Grevbo, Nassra Abdillahi,  Samatar, Maria Elisabeth Berntsen

Iran: Liljana Barantseva Arandjelovic, Elise Sveen Lundgaard, Synne Voldum, Elise Skjølås

Vi takker for innsatsen fra alle deltakere og andre involverte og ønsker hjertelig velkommen til nytt rollespill høsten 2019.

Sist oppdatert 07.11.2018