Plandag 25. oktober 2018

Skolen har som mål å samle inn 350 000 kroner til helsestasjon for San-folket i Zimbabwe.

Av 1200 elever på skolen skal mer enn 1000 personer delta i form av jobb med inntekt og om lag 100 personer gå med bøsser.

Skolen har som mål å samle inn 350 000 kroner mot ca. 300 000 kroner i fjor.

Konkret om prosjektet vårt med Plan International:

Skolen har et samarbeid med PLAN International om å bygge en helsestasjon for San-folket i Zimbabwe.

San-folket som en gang var nomadiske jegere og samlere er nå svært fattig og undertrykt. De mangler vanlige helsetilbud og folk dør av enkle sykdommer som diaré og vannmangel.

Elevene ved Gjøvik vgs har underskrevet en avtale over tre år for samle inn penger for å bygge en helsestasjon. I fjor samlet skolen inn om lag 300 000 kroner. Helsestasjonen i Zimbabwe er nå bygd med tak og vegger.

Det som skal gjøres videre nå er å fylle helsestasjonen med utstyr og personell som skal operere stasjonen.

Minst 400 kroner per elev

Årets aksjon er satt til torsdag 25. oktober. Det er et mål at alle elever ved skolen skal skaffe minst 400 kroner hver til prosjektet. Dette er et viktig solidarisk arbeid som elever og skolen har forpliktet seg til å være med på. Alle elever oppfordres til å skaffe seg en jobb til aksjonsdagen.

Den klassen som skaffer mest penger per elev vil bli premiert.

Sist oppdatert 25.10.2018