Meningsfullt voksenliv

Tilrettelagt avdeling på Gjøvik vgs. samlet nærmere 40 personer med ulik kompetanse fra forskjellige arenaer i distriktet.

Kjetil Kjelle - Klikk for stort bildeKjetil KjelleBjug Ringstad - Klikk for stort bildeBjug Ringstad

Tema for denne kick-off samlinga og kvalitetsutviklingsprosjektet vårt er: Fra elev på tilrettelagt avdeling til meningsfullt voksenliv. Elevene på TO-avdelingen hadde, sammen med Lisbet Kristiansen og Randi Schjellerud Strand laget fingermat og bakt kake. Dette falt i smak siden møtet var seint på dagen og strakte seg ut i middagstid. Kjetil Kjelle sørget for kulturelle innslag med sangene «Jeg venter til i morra» og «Sjelevener». Rektor; Åse Sletten ønsket velkommen.

Etter kort presentasjon av avdelingen og prosjektet ved Mari Marthe G. Ulsrud og et lite knippe av hva skjer «Norge Rundt» ved Linda R. Fossen,  gav kveldens møteleder Per Kristian Eng ordet videre til de som skulle holde eksterne innlegg.

Nestleder i NFU (Norsk forbund for utviklingshemmede), Bjug Ringstad holdt hovedinnlegget på møtet og poengterte hvor viktig skolens holdninger er for at man skal lykkes i å få til vellykkede ordninger. Videre understrekte han at NAV må inn i samarbeidsprosessen allerede i ungdomsskolealder for å stake ut langsiktige muligheter og retninger.

Fylkesordfører, Even Aleksander Hagen holdt et kort innlegg der han poengterte at prosjektet vårt er god timing i forhold til hva som rører seg rundt i landet og at det var flott å se at så mange stiller opp. Han ga klar oppfordring til at folk må fortsette å møtes og snakke sammen. Ei Facebookgruppe vil ikke gi samme utbytte som det å møtes.Even A. Hagen - Klikk for stort bildeEven A. Hagen

Kommunepolitiker Anne Bjertnes avsluttet de eksterne innleggene med å si at det er i mangfoldet det geniale skapes. Vi må gå i oss sjøl for å skape flere arbeidsplasser. Videre må vi bringe miljøene sammen for å ufarliggjøre utfordringene. Sist men ikke minst fokuserte hun på at det er vanskelig å finne fram i alle ordningene som eksisterer for å få til gode løsninger. Forenkling og bedre informasjon om hvordan man kan lage arbeidsplasser for denne gruppa er ønskelig.Anne Bjertnes - Klikk for stort bildeAnne Bjertnes

Etter innleggene var alle delt inn i tverrfaglige grupper for å drøfte ulike problemstillinger.

Oppsummeringa i plenum etterpå bar preg av gode innspill, kreativ idémyldring, nytenking, glød og engasjement.

Fortsettelsen blir spennende...

Publisert av Mari Marthe Ulsrud. Sist oppdatert 26.11.2015