Laget ny fane til Grande skole

Elever på Kunst, design og arkitektur (KDA) på Gjøvik videregående skole ble spurt om å designe den nye fanen, og takket ja.

Heidi Holje

Grande skole trengte en ny skolefane etter at deres 50 år gamle fane ikke var bra nok lenger. De ønsket seg en ny, fin og fargerik fane, med barn i kjønnsnøytrale farger. Motivet kunne gjerne gjenspeile bygda, og skolen være som et slags "Soria Moria".

Konkurranse

Elevene på KDA fikk et kurs med relevante funksjoner for å lage fane i grafisk programvare. De studerte andre faner og fikk annen viktig informasjon, blant annet om ulike virkemidler de kunne bruke i et slikt type uttrykk. Elevene fikk det hele presentert som en konkurranse, der alle deltok. Selve utvelgelsen av den ferdige fanen foregikk anonymt. På besøk for å se det ferdige produktet på Grande skole onsdag 9. mai, møtte FAU og media. Foreldrerepresentant Marianne Nordahl- Pedersen er strålende fornøyd med kvaliteten på den nye fanen. Hun forteller at de opplever de andre elevenes arbeider, og samarbeidet med Gjøvik videregående skole som profesjonelt.

Tidligere elev på skolen er vinneren

Det var den tidligere eleven ved Grande skole; Helena Cecilia Paasche, som fikk sin fane valgt. Hennes produkt gjenspeiler tålmodighet, kreativitet og nøyaktighet, og er et resultat av mange timers arbeid. Det er først tegnet for hånd, deretter bearbeidet videre digitalt. Helena har laget både forsiden og baksiden på fanen. Veien skal være som en slags metafor på barnets vei i livet via Grande skole, som en sol; - et Soria Moria, og boka all visdommen som venter. Hun sier selv at hun tenker på da hun var elev ved skolen, og at det er våren hun minnes, derav fargene og motivet på fanen.

Faneforslagene til Kristoffer, Vilde og Helena ble kjørt ut på store lerret som eksempler til FAU, disse vil skolen ramme inn og ha som minne for samarbeidet.

Representanter fra Grande FAU var invitert til Gjøvik videregående et par dager før 17. mai, for å vise fram den ferdige fanen.

Les artikkelen fra Gjøvik Blad.

Les artikkelen fra OA (for abonnenter).

Sist oppdatert 16.05.2018