Inspirasjon i norskfaget

75 elever på Vg2 yrkesfag deltar i et lese- og skriveprosjekt.

Elevene på Vg2 Byggfag lytter aktivt til forfatter Helene Guåker. - Klikk for stort bildeElevene på Vg2 Byggfag lytter aktivt til forfatter Helene Guåker. Elisabeth Frankmoen Helene Guåker sammen med norsklærerne på Byggfag Anne P. Hager og Guro Hageengen. - Klikk for stort bildeHelene Guåker sammen med norsklærerne på Byggfag Anne P. Hager og Guro Hageengen.Forfatter Helene Guåker leser fra den nye boka Juksemaker. - Klikk for stort bildeForfatter Helene Guåker leser fra den nye boka Juksemaker. Elisabeth Frankmoen

Skolebiblioteket ved Gjøvik videregående skole har fått prosjektmidler fra Oppland fylkesbibliotek. Disse midlene skal brukes til inspirasjon til lesing og skriving for Vg2 elevene på Byggfag, Klima-, energi- og miljøteknikk (KEM) og Barne- og ungdomsarbeiderfag (BUA).

Samarbeid mellom bibliotekarer og norsklærere

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom bibliotekarer og fire norsklærere ved skolen. Prosjektet varer i sju uker, fra oktober til desember. Målet er at alle elevene skal ha lest minst en bok i denne perioden. Og elevene skal enten skrive en kreativ tekst eller blogg.

Forfatterbesøk

Fredag 23.oktober fikk elevene møte forfatter Helene Guåker fra Nes på Hedmarken. Helene fortalte om sin vei til det å bli forfatter, og hun leste utdrag fra et par bøker.

Engasjerte elever

Elevene viste stort engasjement, og stilte spørsmål til forfatteren. De fikk også være med å skrive begynnelsen på en historie, som det skal jobbes videre med i norsktimene.

Bokinspirasjon

Uka etter var bibliotekarene ute i klassene, snakket om bøker og inspirerte til videre lesing. Elevene lånte med seg bøker, som de skal jobbe med i prosjektperioden.

Avslutning

11. desember avsluttes prosjektet med presentasjon av elevarbeider, og en hyggelig markering.

Sist oppdatert 18.05.2016