Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fotoutstilling på biblioteket

Tidligere Medier og kommunikasjon elev fotograf Rune Hammerstad, stiller ut fotokunst på Gjøvik videregående skole. 

Fotograf Rune Hammerstad - Klikk for stort bildeFotograf Rune Hammerstad Elisabeth Frankmoen

Tidligere kontaktlærer Johnny Thorsbakken og fotograf Rune Hammerstad - Klikk for stort bildeTidligere kontaktlærer Johnny Thorsbakken og fotograf Rune Hammerstad

Rune Hammerstad (24), gikk ut av Gjøvik videregående skole i 2012. Rune er fra Vang i Valdres, og mange av bildene han stiller ut har motiv fra hans hjemsted. Dette er hans utstilling nr 17, og det er naturbilder fra Vang og portretter som stilles ut innrammet i 60x90 cm. Alle bildene er til salg.

Vokst opp med diagnoser

Rune har levd med mange ulike diagnoser, som ADHD, Tourettes, tvangstanker, angst og depresjoner. Og skoletiden på Gjøvik var ikke så lett. Men skolen med kontaktlærer og fotograf Johnny Thorsbakken i spissen, skaffet han læreplass hos fotograf Øistein Lind på Lillehammer. Og dette ble redningen for Rune. Han fikk holde på med det som interesserte han, og fotogleden blomstret. Rune forteller at han kjøpte sitt første kamera for pengene han fikk til konfirmasjonen, og at dette var starten på hans interesse for fotografering.

Eget fotostudio

I dag har Rune eget fotostudio i Oslo på Alexander Kiellands plass. Og han har blant annet portrettert rusavhengige og hjemløse i Oslo. Salget av disse bildene gikk til =Oslo, som tilbyr arbeid til rusavhengige, vanskeligstilte og hjemløse. To av disse bildene er med i utstillingen.

Lysstripa Vang i Valdres - Klikk for stort bildeLysstripa Vang i Valdres Rune Hammerstad Se flere bilder på Runes hjemmeside

Se reportasje fra NRK Østnytt

 

Sist oppdatert 23.05.2016
Fant du det du lette etter?
Login for redigering