Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

En belønning og en oppmuntring

Det var en stor dag på Gjøvik videregående skole i går. Bak gleden over Dronning Sonjas skolepris hviler det også et alvor. 

Skolen tok vel i mot Dronning Sonja da hun kom for å dele ut skoleprisen som bærer navnet hennes. 

Dronningen blir tatt i mot av fylkesmann Christl Kvam, ordfører på Gjøvik, Bjørn Iddberg, politimester i Vestoppland, Johan Martin Welhaven og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. - Klikk for stort bildeDronningen blir tatt i mot av fylkesmann Christl Kvam, ordfører på Gjøvik, Bjørn Iddberg, politimester i Vestoppland, Johan Martin Welhaven og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Det var flotte kulturinnslag i en fullstappet gymsal, og det var omvisning med varme og humor. Dronningen besøkte en avdeling med tilrettelagt opplæring, hun fikk orientering om det pedagogiske arbeidet der. Hun fikk besøke ulike yrkesfagklasser, før det hele ble avsluttet med lunsj som var tilberedt og servert av elever fra restaurant- og matfag ved Raufoss videregående skole.

En pris som forplikter

Juryleder Edvard Befring nevnte det, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen nevnte det, Dronningen nevnte det og rektor Åse Sletten nevnte det; det er en stor belønning for et viktig arbeid, men det er også en oppmuntring og en forpliktelse til alltid å jobbe for å bli enda bedre.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fikk ungene fra Kråkjordet barnehage til å komme litt nærmere, slik at de fikk se Dronningen på nært hold. - Klikk for stort bildeKunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fikk ungene fra Kråkjordet barnehage til å komme litt nærmere, slik at de fikk se Dronningen på nært hold.

- Dette er et resultat av at jobben dere gjør gir resultater på sikt, det krever av dere hver dag, sa kunnskapsminister Røe Isaksen.  Han la også vekt på hvor viktig det var at kunnskapen man nå sitter med blir delt. At andre skoler lærer av Gjøvik.

Dronning Sonja trakk fram elevinvolvering, samarbeid og inkludering som suksessfaktorene for skolen. Hun mente at samspillet mellom ansatte og elever er viktig.  

- Vi har alle talenter, det er så viktig å få hjelp til å finne fram til dem, det tror jeg denne skolen er flink til, sa Dronning Sonja.

Dronningen hadde en fin opplevelse av å besøke skolen, og syntes det hadde vært en berikelse.

Se video av Dronning Sonja på facebook

Ydmyk rektor

Åse Sletten mottok prisen med stolthet, glede og ydmykhet som hun selv sa det. Hun la vekt på inkludering og likeverd, på elevenes innflytelse, og på at alle skolens ansatte viser et stort felles ansvar hver dag for å få til et godt skolemiljø. Hun takket Dronningen for prisen, hun takket juryen som valgte skolens som årets vinner og hun takket fylkesmannen i Oppland for at de hadde nominert dem.

- Prisen forplikter, vi er aldri i mål. Og vi skal alltid forsøke å bli enda bedre, sa en takknemlig rektor Åse Sletten.

Les mer om Gjøvik videregående skole

En stor dag

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen, fylkesrådmann Rasmus Vigrestad og fylkesopplæringssjef Inge Myklebust deltok på den fine markeringen. 

- Vi kan vere stolte av Gjøvik videregående skole. Skulen inkluderer alle elevane sine i skuleaktiviteten, og er ein føregangsskule i den samanhengen. Skulen arbeider systematisk på alle plan for at alle skal ha ein god og meiningsfull skulekvardag. Både elevar og tilsette har gjort, og gjer ein stor og viktig innsats kvar einaste dag for at ingen skal kjenne seg utanfor. Elevane opplever eit godt elev- og læringsmiljø ved Gjøvik vgs, vi må som skuleeigarar gjere det vi kan for at alle skulane våre arbeider etter desse prinsippa, sier fylkesopplæringssjef Inge Myklebust.

Det var mange som var stolte og glade for den gjeve prisen.

- Det er en stor dag, og vi har grunn til å være stolte skoleeiere, sa fylkesordføreren. Det er artig å se at vi blir satt pris på. Den røde tråden i dag har vært inkludering, det synes jeg er veldig flott. Men det hviler et ansvar på oss alle. Vi må bli flinkere til å gjøre det som har blitt påpekt flere ganger i dag, og som også innlandsutvalget påpeker; vi må bli flinkere til å lære av hverandre. Det som er gjort her på skolen, må vi som skoleeiere og andre skoler lære av, sier Even Aleksander Hagen.

Og så var lunsjen fra Raufosselevene servert.

Publisert av Elin Stokkenes. Sist oppdatert 18.03.2016
Fant du det du lette etter?
Login for redigering