Bronse i internasjonal filosofikonkurranse

Iver Lennartson Noem fra Gjøvik videregående skole tok bronsemedalje i filosofikonkurransen Baltic Sea Philosophy Essay Event 2018/2019.

Bronseplassen førte han til finalen

Konkurransen ble avholdt i oktober, og elever fra 19 land deltok i år. Fra Norge deltok hele 515 elever fra 44 skoler. Denne internasjonale konkurransen var også en del av NM i filosofi, og nå er Iver kvalifisert til finalen i Oslo i mars 2019.

Filosofisk essay med utgangspunkt i et filosofisk sitat

Baltic Sea Philosophy Essay Event arrangeres av Finnish Association of Philosophy and Ethics Teachers og Filosofiforeningen for vgs i Norge. Dette er en filosofikonkurranse der elevene skal skrive et filosofisk essay på engelsk med utgangspunkt i et filosofisk sitat. Deltagerne har 90 minutter på seg uten hjelpemidler.

Kan komme til OL i filosofi i Roma i mars 2019

Iver går i klasse 3KDA (Kunst, design og arkitektur) og har programfaget Historie og filosofi 2. Han er nå kvalifisert til 2. runde i mars 2019 ved å ta seg så langt i den internasjonale konkurransen. I Oslo vil det kåres en norgesmester etter to filosofidager med en påfølgende finaleskrivedag. Norgesmester og sølvvinner vil så få tilbud om å bli med til OL i filosofi i Roma 16.-19. mai 2019. Her vil de møte deltakere fra ca. 50. land.

Vi gratulerer Iver med en flott innsats og ønsker lykke til.

Les essayet her (PDF, 456 kB)

Sist oppdatert 04.12.2018