Besøk fra Polen

Snorre Evjen Besøket var en fortsettelse av utvekslingen Gjøvik vgs har med en skole Krakow.

Norwegian small dishes - Klikk for stort bildeNorwegian small dishes Snorre Evjen

Mat var temaet

Skolens 3IB-elever (International Baccalaureate) var på tilsvarende besøk på VIII Prywatne Akademickie Liceum Ogólnokształcące-skolen i Krakow i mars 2015. Da, som nå, var mat det overordnede temaet. I Krakow ble dette temaet knyttet til film og litteratur, mens det her hos oss ble knyttet opp mot matematikk og statistikk.

Gjensynsglede

Onsdag 09.09.15: Rundt 18.30 kom endelig gjestene våre med buss fra Gardermoen. Da ble de møtt av våre blide elever til reunion med pølser og brus på Fastland. Det var en meget pen kveld med fint vær, til og med med litt nordlys utpå natten.

Gruppearbeid

Torsdag 10.09.15: Siden det samlede antallet elever var 49 (våre pluss de polske) benyttet vi MDD-auditoriet da undertegnede og Trond Stabell gikk gjennom viktige statistiske begreper for de lydhøre unge. Deretter ble elevene delt i grupper, hvorpå de valgte oppgaver der mat var hovedtema. Enkelte oppgaver omhandlet norske ungdommers matvaner, andre oppgaver var mer internettbasert, mens noen omhandlet prisforskjeller på diverse matvarer. Deretter gjennomførte gruppene spørreundersøkelser og internettsøk for å forberede en proper presentasjon påfølgende søndag.

Fredag 11.09.15: Gruppene fortsatte sitt arbeid med å forberede presentasjon av sine resultater. Vårt inntrykk var at gruppene fungerte bra og at innsatsen var god.

Utflukt til Stenberg gård

Lørdag 12.09.15: Beate Syr og Eli Rogneby tok oss med til Stenberg for å plukke spiselig sopp og bær. Her ble ymse vekster funnet og plukket, og den lokale faunaen ble også beundret. Det var godt å komme seg ut litt etter to dager med gruppearbeid og arbeid med pc og presentasjoner. Stenberg er et flott sted (Toten er jo fin), med mange gamle gårder og hus. På toppen av det hele kom vertinnen på kafeen på Stenberg ut med kringle til oss. Norsk gjestfrihet på sitt beste.

Overraskende resultater

Søndag 13.09.15: Hver gruppe presenterte sine resultater i MDD-auditoriet. Mange av resultatene var ganske overraskende, for eksempel enkelte elevers pengebruk i kantina eller prisforskjeller på relativt identiske matvarer. Presentasjonene var meget proft gjennomført, og det var meget interessant både for lærere og elever. Etterpå ble Norwegian small dishes (laget av elevene og vertsfamiliene) servert. Her var det mye snadder.

Oslo-tur

Mandag 14.09.15: Vi reiste med buss fra Mix-kiosken klokken 0800, og besøkte Kon-tiki museet, Vigelandsparken og Holmenkollen. Vel tilbake ved skolen omtrent klokken 1820 ventet Trond Stabell på oss i kantina med varme pizzaer og quiz. En fin avslutning på en litt stressende dag. Holmenkollbakken - Klikk for stort bildeHolmenkollbakken Snorre Evjen Vigelandsparken - Klikk for stort bildeVigelandsparken Snorre Evjen

Hjemreise

Tirsdag 15.09.15: Våre gjester dro fra Mix-kiosken klokken 0630 med buss til Gardermoen. De etterlot seg litt slitne 3IB-elever, men det ble også litt tomt etter dem, så de er nok ennå savnet.

Tusen takk til alle som var med på å gjøre opplegget tilnærmet perfekt: Trond, Eli, Beate, Nicole, Nils-Fredrik og Ada. Det var veldig behagelig å dele noe av ansvaret med dere.

Publisert av Snorre Evjen. Sist oppdatert 12.10.2015