Basismesterskapet for videregående skoler i Oppland og Hedmark

7. desember reiste fire elever til Stangehallen for å delta i basismesterskapet for videregående skoler (Vg1 og Vg2).

Tommy Hansen

Å konkurrere i basisferdigheter handler om en ganske så sammensatt gruppe av ferdigheter som eleven må beherske for å utøve diverse idretter. Men det trenger ikke handle om idrett. Egenverdien i å ha god grunnfysikk er i seg selv et stort pre. Vi snakker om utholdenhet, styrke, hurtighet, spenst, koordinasjon (bevegelighet, tilpasset kraft-presisjon, romorientering, balanse, samarbeid øye-hånd/øye-fot, reaksjon, rytme). Åtte stasjoner var lagd for å utfordre eleven i gitte temaer.

Beundrer elevene

Som i fjor synes undertegnende at øvelsene er svært artige og utfordrende. Og beundringen av disse elevene som her deltar er stor. Våre elever deltar med en fantastisk positivitet og entusiasme. I fjor fikk vi tredjeplass i jenteklassa. Det gikk ikke i år. Det var et meget høyt nivå, og vinneren fra Stange var i en særklasse! I gutteklassa var det jevnere. Vi var ikke langt unna en pallplassering totalt her. Jonas Dalby kunne med litt hell havnet på pallen. De øvrige som deltok var Anna M.S. Befring, Mathilde Hauger og Mats F. Uvaas.

Prikkfritt arrangement

Arrangementet i år var så og si prikkfritt fra Vg3-idrettslinja på Stange Videregående Skole. Flott oppdatering underveis på deres egen hjemmeside gjorde det lett for oss å følge med. Men det er jo klart at elevene fra nettopp denne skolen har en fordel da de kvalifiserer seg i stasjonene som det skal konkurreres i. Spesielt på de tekniske øvelsene. De vet hva som venter dem. Men vi er like blide.

Publisert av Tommy Hansen. Sist oppdatert 01.06.2016