Årets rollespill i regi av FN-sambandet

Tirsdag 10. november 2015 var det klart for årets rollespill i regi av FN-sambandet. Hadeland videregående stod som arrangør.

Fra vår skole deltok Johanne, Maja, Jørgen og Fredrik (ST1a, Spania). Ida, Sebastiaan, Mary Jane, Madeleine (ST1e, Tsjad). Majen, Ola, Magnus og Ingeborg (2DR, USA).   - Klikk for stort bildeFra vår skole deltok Johanne, Maja, Jørgen og Fredrik (ST1a, Spania). Ida, Sebastiaan, Mary Jane, Madeleine (ST1e, Tsjad). Majen, Ola, Magnus og Ingeborg (2DR, USA).

Åpning fra FN-bygning i NY

Det hele ble åpnet på Gran rådhus med en videohilsen fra FN-bygningen i New York, fra stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien (SP). Hun er medlem av den norske delegasjonen som deltok ved FNs 70. generalforsamling tidligere i høst.

Aktuelt rollespill

Rollespillet tok denne gangen utgangspunkt i et konstruert scenario i Syria. De 15 landene i Sikkerhetsrådet var kalt sammen for finne en løsning på konflikten i området som i stadig større grad rammer sivilbefolkningen.

Resolusjonsforslag vedtatt

Tolv elever fra vår skole representerte tre av landene på møtet. De bidrog konstruktivt i diskusjonene gjennom hele dagen. I alt tre resolusjonsforslag ble til slutt foreslått, men det var forslaget fra USA, representert ved elever fra vår skole, som ble endelig vedtatt med 14 stemmer for og en avholdende.

Modige elever

Rollespillet har lagt til rette for økt kunnskap rundt konflikten og ikke minst om FNs arbeid og oppbygging. Kanskje har noen også lært noe nytt om seg selv etter å ha tatt talerstolen og adressert «presidentskapet» og omtrent 60 elever. Det var mange modige sjeler på Jaren denne dagen.

Vi takker for innsatsen fra alle deltakere og andre involverte og ønsker hjertelig velkommen til nytt rollespill høsten 2016.

Publisert av Ann Elisabeth Stevens og Arne Mjelde Sæther. Sist oppdatert 18.11.2015