Helserådgiver

Helserådgiveren er en du kan snakke med om vanskelige ting. Helserådgiveren har taushetsplikt.

Helserådgiverne våre, Aase-Marit og Rannveig har kontortid hver dag fra kl. 08.00 - 15.30. De har kontor i bygg 6, andre etasje.

Fordeling av klasser mellom helserådgiverne:

• Aase-Marit:  Studiespesialisering, musikk, international baccalaureate, service og samferdsel, IKT med studiekompetanse, design og håndverk og frisør.
  • Rannveig: Bygg og anleggsteknikk, helse og oppvekst, medier og kommunikasjon, drama, formgiving med studiespesialisering (KDA)

Helserådgiver er en samtalepartner

Helserådgiver skal være en samtalepartner for deg når det gjelder ulike personlige forhold og spesielt innen psykisk helse; som for eksempel mobbing, spiseforstyrrelser, samliv, seksualitet, sorg/ sorgreaksjoner og rusmiddelproblematikk. Helserådgiver kan også ta seg av akutt førstehjelp.

Helserådgiver arbeider med forebyggende helsearbeid individuelt og klassevis. De skal være pådriver for å få skolen til å ta opp emner som har med forebyggende helsearbeid å gjøre, prevensjonsveiledning, rusforebyggende arbeid, trivselstiltak, kantine-tilbudet, økt fysisk aktivitet og ikke minst satsingen på psykisk helse i skolen.

Helserådgiver har et godt samarbeid med skolens pedagogiske personell og resten av elevtjenesten. Helserådgiver har kontakt med det øvrige helsetjenestetilbudet i kommunen, og skal sørge for at de som har problemer som krever en bestemt fagkompetanse henvises til rett instans.

Sist oppdatert 21.08.2017