Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Filter

Søk

Plan-International dag

torsdag 7. november 2019, Hele dagen

Informasjon

Skolen har et samarbeid med Plan-International om å bygge en helsestasjon for San-folket i Zimbabwe. 

 San-folket som en gang var nomadiske jegere og samlere er nå svært fattig og undertrykt og mangler vanlige helsetilbud. Folk dør av enkle sykdommer som diare og vannmangel. Elevene ved Gjøvik vgs har underskrevet en avtale over tre år for samle inn penger for å bygge en helsestasjon. I fjor samlet skolen inn om lag 300.000 kr. Helsestasjonen i Zimbabwe er nå bygd med tak og vegger og man har kommet i gang med innredninger.

Det som skal gjøres videre nå er fylle helsestasjonen med utstyr og personell som skal operere stasjonen.

Gjøvik vgs har satt som mål at vi skal samle inn minst 350.000 kr i år.

Årets aksjon er satt til 7.november og det er et mål at alle elever ved skolen skal skaffe minst 400 kr hver til prosjektet. Det kan gjøres ved du som elev å skaffer deg en jobb eller at du sammen med andre elever gjør en jobb for å skaffe minst 400 kr fra hver. Dette er et viktig solidarisk arbeid som elever og skolen har forpliktet seg til å være med på. 

Plankomiteen anbefale alle allerede nå å begynne å være på utkikk etter jobber. Spør alt fra foreldre, besteforeldre, naboer, eller bedrifter i nærhet om de har arbeid dere kan gjøre for et godt formål. Et informasjonsark, og flyers vil bli delt ut til tillitsvalgt i løpet av uken, i tillegg til at vi vil stå på stand i kantinen og svare på spørsmål hvis det er noe dere lurer på.

Sted

Gjøvik videregående skole
Ludvig Skattumsgate 23, 2815 Gjøvik

Tlf.: 61149400

E-post: gjovik.vgs@oppland.org

Nettadresse: http://www.gjovik.vgs.no

Kontakt

Gjøvik videregående skole
Ludvig Skattumsgate 23, 2803 Gjøvik

Tlf.: 61149400

E-post: gjovik.vgs@oppland.org

Nettadresse: http://www.gjovik.vgs.no

Legg til hendelsen i din kalender
Login for redigering