Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Filter

Søk

Morsmålsdagen

mandag 18. februar 2019 08:00 - torsdag 21. februar 2019 15:00

Informasjon

Markeres på skolen i uke 8, men selve dagen er 21. februar.

Morsmålsdagen markeres på biblioteket hele uke 8 med quiz og tekster på morsmål oversatt til norsk. Mottoet er: Språk er identitet. Vær med å markere det flerspråklige felleskapet i Norge. Bruk morsmålet ditt/dialekten din til å skrive hvor du er fra på en post it lapp på biblioteket, for eksempel: Eg e fra Bergen.

Dala Aicha i 1STC kommer fra Syria men har nå bodd på Østre- Toten siden 2017. Hun vil fortelle om sitt tidligere liv med krig i Syria, og om tapt barndom. Dette vil foregå på biblioteket torsdag 21. februar.

Morsmålsdagen har blitt markert siden 2000. Morsmål eller førstespråk er språket vi lærte oss da vi var små, før vi begynte på skolen. Alle har morsmål, og mange har flere enn ett førstespråk.

Mange barn er flerspråklige. Det er mange som vokser opp med foreldre som har forskjellige språk, for eksempel kan en av foreldrene være fra Tyrkia mens den andre er fra Frankrike. Det er også mange som bor i land der det er ett offisielt språk alle må lære seg i tillegg til språket som brukes hjemme, dessuten er det mange som flytter til et annet land.

Vi feirer morsmålsdagen for å fremme språklig mangfold og for å øke toleranse, forståelse og dialog angående språklige og kulturelle tradisjoner. Bli med på å feire morsmålsdagen 21. februar 2019.

Morsmålsdagen markeres i kantinen torsdag 21. februar med internasjonal mat. 

Sted

Gjøvik videregående skole
Ludvig Skattumsgate 23, 2815 Gjøvik

Tlf.: 61149400

E-post: gjovik.vgs@oppland.org

Nettadresse: http://www.gjovik.vgs.no

Kontakt

Gjøvik videregående skole
Ludvig Skattumsgate 23, 2803 Gjøvik

Tlf.: 61149400

E-post: gjovik.vgs@oppland.org

Nettadresse: http://www.gjovik.vgs.no

Legg til hendelsen i din kalender
Login for redigering